Religionsfrihet !?

16des08

Vi sier at Norge er et kristent land. Hva betyr det at et land er ‹‹kristent››? At det rekker opp hånda en søndag og ber? Tradisjonelt sett betyr det at vi har en grunnlov som aksepterer den kristne tro og lære fra bibelen som grunnlaget for nasjonen. Sammen med mange andre lover og regler har dette blitt til en tanke om at vi er et ‹‹kristent land››. Mine besteforeldre reiste til Kina og Tanzania for å misjonere for folk som ikke bodde i et kristent land. I dag er det snudd på hodet og folk flytter til Norge for å misjonere. Både fra Afrika, USA og østen. Ikke bare kristne, men muslimer, mormonere, bahai og andre fra New Age. Norge er en avspeiling av globaliseringen og sekulariseringen, dvs en ny verden der Gudsbegrepet betyr mindre og mindre. Enhver politisk styrende autoritet (utenom diktaturene) er også en avspeiling av hvordan det står til med folkesjelen, politisk, relegiøst og verdimessig. I dag har vi en regjering som har verdier og standpunkt som utfordrer den kristne eller skal vi si den bibeltroende delen av Norge. Ikke det at de har et korstog mot den kristne tro, men den troende og det sekulære samfunnet deler ikke verdier i alle ting. På noen punkter får dette verdimessige utslag der det treffer nerver i subgrupper. Det har det gjort denne uka. Frelsesarmeens Ungdom har blitt fratatt statstøtten på 1,2 mill kr fordi et departement mener de ikke har riktige statutter og fordi de utestenger grupper fra ledeskap i organisasjonen. Dette er interesant da Frelsesarmeen bygger sitt virke på en større hensikt enn ‹‹mainstream›› tenkning. De er forankret i teologien og dette skaper troen. Når så departementet setter seg til dommer over det læremessige grunnlaget og straffer organisasjonen så er dette en inngripien i en frivillig organisasjon på en meget sterk måte. Dvs at staten kan diktere hva som er rett og galt i en frivillig organisasjon. Dette er manipulerende, styrende og minner om et kommunistisk overstyrende samfunn. Dette er dypest sett en test på om vi kan få ha troen slik vi ser den selv. Ikke slik staten eller utenforstående ser den. Om ikke den troende får lov til å tro på det han vil har vi ikke religionsfrihet og dette er jo en bekreftelse på at vi er et ‹‹postkristent›› land….  JA!  – til nye kirker over hele Norge. Ny type kirker. Kirker som transformerer liv. Kirker som forvandler livNo Responses Yet to “Religionsfrihet !?”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: