Påske ja…

11apr09

Påsken er jo en herlig tid. En salig blanding av religiøsitet, fridager og påskekrim. Har du tenkt på hvorfor vi er så opphengt i påskekrim spesielt i påsken? Det kommer enkelt og greit av all den volden og intrigene som fant sted i den opprinnelige påsken.
Slik vi kjenner den var det en farse av dimensjoner. En engelsk dommer sa en gang at det er historiens verste justismord. Det var hans ord…
Jesus døde ikke en pen død og sovnet stille inn i en stille sykehusseng etter at noen hadde gitt ham en på tryne. Skal du få med deg historien slik den er beskrevet bør du se The Passion of the Christ. Det store spørsmålet er ikke om hvor mye blod han mistet, men hvorfor han tillot å gi sitt blod og hele sitt liv. Det er det store spørsmålet. Hva sier du til det? Hva var hensikten med Hans død? Hva betyr det for deg?

I går var jeg og hørte en god venn av meg tale, Leiv Holstad. Han var narkoman i 12 år og holdt på å dø av skadene. Han overlevde og har et fantastisk vitnesbyrd. I dag hjelper han hundrevis til et bedre liv. Han har undervist tusenvis om hvorfor du skal ha en plan med livet og ikke gå i alle felene som finnes i rushelvete. Han ikke bare har en sterk historie, men et budskap om åndelige opplevelser som setter rette perspektiver TILBAKE til korset. Dette er ikke en slik ting man bare skriver to linjer om og så er man ferdig. Faktisk så er dette ”The Tipping Point”. Uten korset – ingen tilgivelse. Uten tilgivelse, ingen relasjon med Gud….. Slutt og kav. Begynn å tro. Leiv er et eksempel.

Ok… Hva jeg gjør? Går tur med kona. Rydder litt, besøker venner og begynner å få kalde føtter om at neste uke blir en maraton uke. Tirsdag møter hele dagen. Onsdag er det forberedelser til torsdag i Oslo. Fredag og lørdag til Skopje i Makedonia og søndag i Drammen. Gleder meg og gruer meg. Heng med. Ellers så er det jo samling i morgen kl 1600 på Fredheim Arena der vi fortsetter å snakke om Guds Rike og hvordan vi kan flytte kirke tenkningen til hverdagen og slutte å være så innadvente… det var jo derfor Guds Rike tok bolig inni oss for å gi det videre…One Response to “Påske ja…”

  1. 1 Hege

    Velkommen til Drammen da 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: