Fritt ORD

05mai09

Det skal deles ut en pris i Operahuset i Oslo. Den er omstridt fordi budskapet til prisvinneren ikke er politisk korrekt. Jeg har ikke til hensikt å mene noe om det her, men jeg har til hensikt å hevde, og mene sterkt, at ALLE har rett til å si det de mener. Selvfølgelig skal man ikke såre noen. Ikke «klatre» på noen eller trykke noen ned. I et pluralistisk samfunn er vi alle veldig  forskjellige, og det er helt ok! Det er helt normalt! Det er også ok å mene noe om andre mennekser, hvordan de bruker pengene sine, hva de spiser osv.  Det er ytringer som vi alltid har måtte tåle.

Men vi kan ikke regne med at alle er enige i alt vi gjør. Om vi står for noe vil det alltid være meningsytringer. Vil du redde verden med å verne om hvalen og melde deg inn i Greenpeace, så gjør det. Vil du gå i tog på 1. mai og stå for arbeidernes rettigheter, så gjør det. Det kan være at jeg ikke deler synet ditt, men det er greit. Hva som irriterer meg, er folk som ikke står for noe fordi de er redde for hva andre vil si. Andre igjen følger mengden og «main stream». Tåpelig og lite bevisst. «Den som ikke står for noe faller for hva som helst» er et bra utrykk.

Hvem bestemmer om det du står for er upolitisk korrekt? Politikere har en tendens til å lytte til lobbyister og redaktører. Er det de som bestemmer hva vi skal mene? Pytt, nei det skal de ikke. Jeg vil utfordre deg til å tenke og handle på verdier som ligger dypere enn et blad i vinden. Hva det er? Finn det ut selv! Det har jeg gjort. Den overbevisning som kommer innefra er best! Ja til den frie tanke og det frie ord, selv om det ikke matcher med naboens, Stanghelles eller Fru Frieles…

– Jostein KrogedalNo Responses Yet to “Fritt ORD”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: