Hvorfor ikke stenge kirker i ferien?

23jul09

Hvorfor ikke stenge kirken i ferien?

Jo kanskje det? Hvorfor ikke. Folk er jo på ”ferie”. Dvs at de er borte vekk. Alle mann hele juli? Slikt tenker mange. Vi har det travelt hele året. Skulle bare mangle om vi ikke skulle ta en mnd eller to ferie fra å gå i kirken når vi går hele året. Hver søndag. For ikke å snakke om å være på team å komme tidlig og kanskje være sent hjemme også…. Om du tenker slikt så følger jeg deg helt. Ja om du ”føler” det slik så er nok det helt riktig.

MEN om vi forsøker å se ”Stengte kirker” i ferien i et annet perspektiv. Når vi tenker at vi må vel gå så tenker vi jo at dette er noe som er en byrde? En aktivitet, et stress? For noen er det nok det og da varer det bare en stund før vi melder oss ”ut” av stresset og inn i noe annet som betyr mer for oss.

Kirke er for de som tror. Der den troende sitt felleskap. Dvs at om du tror, så er det ditt felleskap enten du kjenner de du har felleskap med eller ikke. Felleskap med Gud og mennesker. Hva gjør man i en kirke? Man tilber Gud gjennom sang og ofring. Man hører Guds Ord. Så til sist så får man forbønn. En Gudstjeneste tar 1,5 time. Det er et påfyll for troen din. Det er en skjerping av sinnet ditt. Det er en justering av retningen din. Om du følger meg på dette eller deler av det så ser du at det har en større hensikt å legge til rette for de som vil prioritere å komme sammen og treffe venner og ha felleskap med Gud gjennom sommeren. Jeg er glad for at mange at medarbeiderne i Intro tenker som meg. Derfor har vi nok av folk til alt hva vi gjør. På søndag var vi først kl 1600 i Sandnes også kl 1900 i Stavanger. Dette kan bare gjøres om man er flere som har en indre overbevisning av at kirke er for alle til alle tider.

Min drøm for kirken, Intro er at vi skal se mennesker gripe troen hver eneste uke. Kanskje de står på avstand en stund… men etter hvert så er det noe på innsiden som kribler og lengter etter dette ”noe”. Når du søker det så finner du det. Det er Gud som lengter etter felleskap med alle mennesker. Når vi lager en offentlig møteplass av troende og de som ikke tror så mye enda ser dette fascinerer det. La oss gi Gud noe å jobbe med. Ta med venner til fellesskapet av troende. Dette er noe av grunne til at Intro har gudstjeneste hver søndag kl 1600. Sees på søndag. jkNo Responses Yet to “Hvorfor ikke stenge kirker i ferien?”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: