2 prosent går i kirken på en vanlig søndag

30sep09

Kirken er løsningen Kristne må ut av sin isolerte verden. Ut av komfort sonen. Ut å ”face” livet som Ola og Kari lever. Bibelen bruker bilder som: SALT og LYS på de troende. De som hindrer forråtnelse. De som ER lys i en mørk verden. Isolasjon er er vår fiende. Mangel på kunnskap en annen. Til sist er også frykt hos mange til å ”skitne” seg til en hindring. Å sitte å lytte til unge mennesker, mennesker midt i livet og folk med høye inntekter og de som nettopp kom ut fra fengselet og prøver å over leve på 4800 fra sosialen i mnd er interessant. Folk sine samlivs vaner ville sjokkert tante ”Olga” på bedehuset. Forhold til rus ville tatt gamle onkel ”Johannes” ut av gå stolen med kraft.

Vi lever i en ny tid men antakeligvis det laveste kirkebesøket ever! På landsbasis ca 100 000 på en vanlig søndag. Tar vi med pinse, påske og adventister og er litt positive så kanskje 120 000. Det vil ca litt over 2%. Ateistene fortviler over at det er sååå mange som ennå tror på det religiøse spøkelset. De konservative legger seg på kne og venter på Jesus annet komme. Hva gjør du? Hva gjør jeg. Jeg vender tilbake til min livsoppgave nr.1: Trener ledere og bygger kirker og gjennom det forandrer verden. I går satt jeg med en kar rett over 20. Flere fengselsopphold bak seg. Det å reintegrere seg ut i samfunnet igjen er noe av det vanskeligste som finnes. Penger, sosiale relasjoner, familie, rus etc. Fengselet er den beste plassen å ødelegge et menneske. Der blir de negative subkulturene så sterke at du nesten må være Jean Valjean (fra Les Mirable) for å over leve. Vi hadde en lang runde med hans utfordringer og små drømmer. (Det handler mer om å overleve og prøve å starte på nytt) På mitt spørsmål om hva jeg kunne gjøre sier han etter en pause. ”Kan du be for meg”? Han har aldri lest bibelen. Aldri gått i kirke. Aldri gått søndag skolen. Hadde ikke bibel. Det er virkeligheten. Virkeligheten for MILLIONER av nordmenn! Tenk på det.

Hva i all verden tror du er løsningen? Hva tror du som kan sprenge den onde sirkelen med oss kristne som stadig synker lengre inn i boblen med isolasjon. På tide å pusse støv av kirkene våre. På tide å snakke om Nåde. På tide å spille musikk som treffer. På tide å bryte isolasjonen og ønske mennesker velkommen hjem. På tide å leve i kontakt med, ikke bare seg selv men pulsen i samfunnet.

Fra The Message Ephesiens 1:20-23All this energy issues from Christ: God raised him from death and set him on a throne in deep heaven, in charge of running the universe, everything from galaxies to governments, no name and no power exempt from his rule. And not just for the time being, but forever. He is in charge of it all, has the final word on everything. At the center of all this, Christ rules the church. The church, you see, is not peripheral to the world; the world is peripheral to the church. The church is Christ’s body, in which he speaks and acts, by which he fills everything with his presence.

http://www.aftenbladet.no/livssyn/1086481/Flere_paa_Viking-kamp_enn_i_Kirken.html

http://www.aftenbladet.no/livssyn/1086156/2_prosent_gaar_i_kirken_paa_en_vanlig_soendag.

html http://fotball.aftenbladet.no/eliteserien/index.jsp?stats=true&type=seasonattendance&seasonId=6960No Responses Yet to “2 prosent går i kirken på en vanlig søndag”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: