Menneskehandel

22des09

Menneskehandel i dag….

I den siste tiden har vi fått øynene opplyste av noe som er svært ubehagelig.

I dag, akkurat nå, så er det en del bakmenn og halliker som handler med mennesker. Ikke pakker på Kvadrat eller en leketøy butikk. Nei i dag så fratas barn, ungdom og eldre sin frihet. Blir torturert med en hensikt å miste sin egen motstandskraft og selvbilde. De skal bli slaver. De skal bures inne. De skal arbeide i kles industrien, de skal inn i sexindustrien, Noen blir barnesoldater. Noen er muret inne i hus, noen på fabrikker. Noen på gata. Felles nevner er fangenskap. Noen fysiske, noen med vold. Noen med trusler.

God jul ja. Vi vasser i penger, mat og overflod og vi er sååå irriterte på køene og snøen som skaper lengre reise for oss som skal nå butikken eller restauranten før de stenger eller jeg er så sulten at jeg ikke legger nok på meg.

I dag så hadde noen av oss en lunsj med en ressigsør av en film som nettopp gikk på TV2 med tema Human Trafikking. Det moderne slaveriet. Fra pålitelige kilder så kan det slås fast at under felles nevneren med moderne slaveri er det 27 000 000 mennesker som i dag har denne benevnelsen.

Det er mange ganger mer enn når vi hvite kriget og truet afrikanere fra bushen og ut til slaveskipene som sende de i døden . Enten på overfarten eller på sukker plantasjene i kariben. Det var veldig effektivt. De virkeligjorde våre drømmer om mye penger, makt og luksus. Samme motivasjon i dag men bare mye mer raffinert og beregnende. Vi kan legge til: Kaldt, kynisk og målrettet.

Dette er ikke ment som å få deg til å føle deg uvel til jul. MYE MER ENN DET!! Vi må forandre vår måte å tenke og prioritere på!!

Denne regissøren levde et liv der hun har blitt en stemme for de stemmeløse. De som ingen forsvare. Enten tør vi ikke, kan ikke eller gidder ikke. Jeg er redd for at du og meg lever i en boble. En egoistisk boble der vi bryr oss. KUN OM OSS SELV. Jo da vi strekker oss ut…mot våre barn og de vennene som liker oss.

Jeg er skikkelig utfordret. Jeg vil forandre verden. En for en…

Vi skal gjøre noe med denne kvinnen som har en forsiktig røst, men roper så høyt at hjerte hører det! Heng på. Dette ropet skal bli hørt.

København er blitt klima hovedstad.  Ja det er bra at vi prøver å forvalte kloden vår på en god måte og legge en arv til neste generasjon som de som kommer etter oss kan si: De prøvde i alle fall.

MEN det er fillen meg viktig å bety en forskjell for mennesker. La oss ikke miste perspektivene i denne klima krigen.

Digger Jesu hensikts erklæring som det er skrevet i Lukas evangelium 4.

16 Han kom også til Nasaret, hvor han var vokst opp, og på sabbaten gikk han inn i synagogen slik han pleide. Da han reiste seg for å lese, 17 rakte de ham profeten Jesajas bok. Han åpnet bokrullen og fant stedet der det står skrevet:

18 Herrens Ånd er over meg,

for han har salvet meg

til å forkynne godt budskap for fattige.

Han har sendt meg for å rope ut

at fanger skal få frihet

og blinde få synet igjen,

for å sette undertrykte fri

19 og rope ut et nådens år fra Herren.

20 Så rullet han bokrullen sammen, rakte den til synagogetjeneren og satte seg. Alle i synagogen stirret spent på ham. 21 Han begynte da med å si: «I dag er dette skriftordet blitt oppfylt mens dere hørte på.»No Responses Yet to “Menneskehandel”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: