På tide å krysse noen grenser?

15jan10

Krysse grenser i 2010

Alle livets faser handler om å krysse grenser.

Vi gjør det hel tiden:

Varmesone – Kuldesone

Fra et rom til et annet

Fra en stemning til en annen

Fra kjekke folk til pyton folk

Fra glede til sorg

Fra tomhet til fred

Fra Huset vårt til naboens. Fra Norge til Sverige. Fra Mexico til USA

Fra singel til par. Fra barn til tenåring, til ungdom, til Unge voksne, til moden til eldre. Fra levende til død. Fra mottaker til giver.

Om vi blir bevisste på våre grense kryssinger kan vi også styre vår liv mye tettere, bedre og målrettet.

Jesus brøt ut av himmelen. Inn i vår verden. I vår tid.

Jesus brøt seg inn i vår verden. Han krysset alle grenser som finnes. Metafysiske, kulturelle, språklige, tids soner og etablerte Guds Rike i vårt sentrum. Videre gjorde han det skupet som ingen annen kunne gjøre. INGEN. Han fjernet lovens forbannelse som skapte død, fordømmelse, tap og mismot med NÅDE. Han bare krysset grensene i kraft av å være guds Sønn men den klare hensikt å skape en ny tilværelse i denne tiden og ikke minst i den kommende.

Å krysse grenser er forandring. Noen forandringer kan være store, andre små. Men uansett så gjør forandring noe med oss. Det er annerledes der du kom fra enn hvor du er nå. Husker vi kjørte en sommer gjennom 10 land i Europa på 14 dager. Hver grense hadde sin atmosfære, stil, språk, valuta og design. Noe likte jeg noe var jeg glad jeg forlot….. sånn er livet

En gang ble jeg utvist fra Canada. Fikk 6 timer på meg til å forlate landet, bare fordi de ikke likte kjøringen min. Far satt på siden og det var han som lærte meg……. (må jo skylde på noen) Ikke gøy å bli skjøvet ut av en grense og inn i en annet. Tenk på alle flyktninger i dag. Millioner er på flukt. Krysser grenser, frivillig ufrivillig. Noen blir lokket andre truet andre igjen ser seg nødt til pga omstendighetene.

På tide for kirken i Norge å krysse noen grenser?

Innta posisjonen som det bibelen taler om:

En by på et fjell, Verdens lys og verdens håp!

På tide for deg å krysse noen grenser fra ”strømfølger” til ROR mann.

Noen grenser skal ikke krysses. du vet det selv. feks. farts grenser, moralske grenser. du finner ut av det om du vil, men det er noen grenser som burde vært krysset. bry seg, bli en giver,  du finner ut av det om du vil….

JosteinNo Responses Yet to “På tide å krysse noen grenser?”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: