Haiti

16jan10

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.6948866

Haiti

Det er en tragedie, katastrofe og situasjon som fremkaller alle de verste og ekleste følelser hos oss når vi leser og hører om hva som har skjedd i Port Au Prince og områdene som er truffet av dette jordskjelvet i Haiti.

  • Inntraff like før klokka 17 lokal tid – 22 norsk tid – og hadde sitt episenter ved byen Carrefour, rundt 16 kilometer sørvest for hovedstaden Port-au-Prince
  • Hadde en styrke på 7 og ble etterfulgt av minst 24 etterskjelv på mer enn 4,5
  • Befolkning i Haiti er på 9 millioner – 2 millioner av dem bor i hovedstaden Port-au-Prince – mange i slumområder
  • Skjelvet er det verste i Haiti på mer enn 200 år
  • Haiti er det fattigste landet på den vestlige halvkule. Landet deler øya Hispaniola med Den dominikanske republikk og er de siste årene rammet av både naturkatastrofer og politisk uro. Det siste er bakgrunnen for at FN har hatt 9.000 soldater og politifolk i landet.
  • Kilde: NTB

Sånn er det.

Typisk 1: Fattige, barn og ressursvake områder blir rammet.

Typisk 2: Hjelpen kommer ikke frem i tide og livet ebber ut for mange. Pga av infrastrukturen ikke funker så blir vår hjel som skal flys inn holdt på vent.

Typisk 3: Plyndringer og herjinger i kjølvannet og totalt lovløse tilstander i område som kommer av dårlig holdning, nød og desperasjon.

Typisk 4: Epidemier pga. mangel på rent vann og smittefare i de varme subtropiske strøken

Typisk 5: Noe forståsegpåere mener at de selv har skylden i det . denne gangen er en predikant ute å sier at noen av deres forfedre har gjort et forbund med djevelen og at dette er prisen de må betale. Må sei dette veldig klart. Jeg tror ikke på slikt. Jeg tro ikke på en slik Gud. Jeg tror ikke på slike predikanter.

Typisk 6: Hvordan kan Gud tillate dette?

Vel alt er sikkert sant på en eller annet vis men jeg vil bare si hvordan vi i Intro reagerer på dette. Vi tro at Kirken er Guds hender og føtter, øyne, øre og munn. Vi tror at Kirken er verdens håp. Også i denne situasjonen. Vi er en del kirker som arbeider sammen rundt Hillsong London. Pastor Gary spørte om vi skulle gjøre noe sammen. Ta opp et offer. Gi penger til COMPASSION som er der inne NÅ . De arbeider der og har lang erfaring med å hjelpe. De har bla. Annet 70 000 fadder barn. Tenk hvor mange familier som er representert. Når vi gir på denne måte så blir det heller ikke noe adm. gebyr. Alt går direkte og effektivt til der som hjelpen trengs nå.

Det er hva vi gjør. Hva gjør du? Ofte så blir vi såå apatiske at vi bakker ut og sier: Håpløst. For meg så er det et banne ord i høyeste klasse. Intet er håpløst. Jesus døde for hel verden. Han sa ikke. Dette oppdraget er håpløst. Alle er jo ute å sykler her. De er helt på viddene. Det er hva bibelen sier om oss (fritt oversatt). På samme måte som Jesus så skal og må vi gjøre det vi kan for å hjelpe ETT menneske.

Jeg utfordrer deg til å være med å gi penger til dette. Er du leder. Snakk med de andre lederne i din kirke, organisasjon, husgruppe eller jobb. Bruk søndagen til å samle inn penger. Er du en enkelt person så finn den rette plassen å kanaliser dine ressurser. La oss stå sammen om å bety en forskjell for de som trenger oss. I DAG.

JkNo Responses Yet to “Haiti”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: