Å LYKKES PÅ HJEMME BANE.

30aug10

Å LYKKES PÅ HJEMME BANE.

Jeg vil hardnakket påstå at å lykkes I livet er å lykkes I samlivet.
Kjempeviktig!!

Kom over en veldig bra oppsett fra Coloseumklinikken, Stavanger.

Top 10 tips for parforholdet
Slapp av! Alle parforhold sliter innimellom. Det er vanskelig og det er meningen at det skal være vanskelig om vi skal få til en utvikling. Det perfekte parforholdet finnes ikke. Det perfekte er i denne sammenheng en begrensning på en sunn kjærlighet med rom for styrke og sårbarhet.

Ta en fight! Krangling er helt normalt og helt nødvendig for vår utvikling. Krangling kan være høylytt eller stille. Når vi krangler, bryner vi oss på hverandre og øver oss på å gi klart uttrykk for våre behov. Er vi redde for en krangel og forsøker å unngå dem, unngår vi også de områdene som kan føre til krangling og da vil vi ubevisst forråde oss selv eller manipulere vår partner for å få vår vilje.

Ikke tro du kjenner din partner. Hvis du tror du kjenner din partner kjenner du bare ditt eget bilde av han eller henne. Du slutter da å SE og LYTTE. Ingen kjenner en annen person 100% – selv om det kan virke sånn noen ganger. Grunnleggende for de fleste av oss er at vi har et behov for å bli sett og møtt, og speilet.

Vær nysgjerrig! Ved å være nysgjerrig på hvem din partner er og hvordan han eller hun egentlig har det kan du oppleve din relasjon som en oppdagelsesreise mer enn et statisk bilde. Partneren vil også bli mer interessant for deg, og du vil bli mer interessant for partneren din. Dette er basisen for en vedvarende og modnende kjærlighet.

Kjærlighet er handling. Å si at du er glad i noen og samtidig hele tiden nedprioritere tid eller oppmerksomhet til dem, forteller dem at de ikke er viktige nok. Tar vi vår kjære som en selvfølge fører ofte dette til at samlivet blir mer et bofellesskap med primærfokus på de praktiske tingene.

Bli kjent med kart og terreng. Hvis du ikke kjenner til dine egne eller partnerens forventninger til parforholdet kjører du uten å kjenne noe til kartet du navigerer etter. Vi har alle forventninger uansett om de er uttrykt eller ikke. Ved å våge å sette ord på dem kan vi lære oss til å forstå hvorfor vi så lett misforstår og sårer hverandre uten at vi er klar over det.

Vær ærlig! Du har (ubevisst) valgt din partner for din egen utvikling og det betyr at for hver gang du peker på han eller henne og sier DU… Du… Du… og kommer med kritikk, kan du legge merke til at tre fingre peker mot deg. Altså, hva vil, kjenner og opplever jeg. Hvem er jeg i forhold til deg?

Gamle forestillinger må dø for å gjøre plass til nye. Avvisning og skuffelser er en del av kjærlighetsbilde fordi kjærlighet er noe vi har lært som barn og fordi de indre mekanismer vi har med oss er så knyttet opp til overlevelse. Å føle seg avvist er smertefullt og helt naturlig. Mye av vår utfordring er å lære oss å tåle å si min sannhet og risikere avvisning istedenfor å forråde meg selv. Å forråde meg selv over tid på viktige ting i livet er det samme som å ta livet av kjærligheten til min partner.

Din partner er ikke tankeleser. Spesielt mange kvinner mener at han må forstå fordi det er så naturlig for henne. I det må vi huske at vi kvinner er laget for å kunne være mødre og for å kunne gi barnet det de trenger. I spedbarnstiden må vi kunne lese tegn og forstå uten ord. En mann er ikke utstyrt med de samme egenskapene i tilsvarende grad. Det betyr ikke at han ikke kan lese og forstå, men vår erfaring er at han må høre hva du trenger i klar tekst. Det er ikke
hans ansvar å gjette dine behov.

Dine behov er ditt ansvar – ikke din partners.Det er fint å få dine behov tilfredstilt, men ikke et krav. Det er mye lettere for din partner å kunne gi deg det du ønsker når han eller hun står friere til å kunne gidet til deg uten at partneren din føler det er et krav.

Parterapeutene.no | Monica Fidtje og Sten Johnsen | Coloseumklinikken, Stavanger Telefon: +47 920 35 474
Kilde URL : http://parterapeutene.no/top-10-tips-parforholdet5 Responses to “Å LYKKES PÅ HJEMME BANE.”

 1. 1 Anonym

  Er det liv å spørre Intro hvordan de forholder seg til homofilt ekteskap?
  Er det f.eks mulig å være med i team om jeg vil dele livet med en av samme kjønn?

 2. kjære anonym.
  Send meg din mail adr så tar vi «anonymt»

 3. 3 Anonym

  Ønsker ikke å oppgi min mailadresse, av hensyn til at jeg vil være anonym. Så hadde håpet du kunne dele noen tanker her.

 4. Dette temaet er ikke noe ja og nei og short kutt i 3 linjer. Skal prøve å nærme meg temaet i en lengre blogg eller noe. For å yte temaet rettferdighet.

  Bra at du spør.

  Grunnleggende tror vi på ekteskap mellom mann og kvinne.

  Kommer mer

 5. 5 Anonym

  Takk!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: