sunnhet

05feb11

Sunnhet

I de siste dager har vi her på vestkysten opplevd litt storm. Jo da det blåser som fillen. Trærne ligger flate og det regner vannrett, men det er ikke saken. Vi er vant med mye vær, men saken er Johs. Lunde Group.
Fakta og noenlunde fakta kan spores opp på : http://www.aftenbladet.no/lokalt/1329179/250_millioners_kausjon_kan_sende_Lunde_Gruppen_til_slaktebenken.html

DET er heller ikke saken, men en del av den. Mye penger, kjapp vekst, store eiendommer, sorte store bilder og yachter til 100 mill. Det moderne liker og hater dette. De nøysomme ser skjevt på slike som Johannes Lunde. Jappene elsker å komme med i selskapet og nyte drinkene på bridgen og ser inn i solnedgangen med dollartegnet i øynene.
Det er ikke saken! SAKEN dreie seg om sunnhet. Hva er sunnhet da? Det er som en kropp som er oppegående, Spiser, trener, sover og takler en influensa og et beinbrudd, ja, og har forberedt seg på tidene som kommer.
Johs Lunde er et av de mest uoversiktelige selskaper i Norge. Alt er infiltrert og du må være professor i dynamikk, logistikk, økonomi og organisasjons ledelse for å forstå dette. Håpet er at Johannes Lunde selv forstår det. Vel vel vi får se hvordan det går og jeg kjenner absolutt med gründeren som sitter på sidelinjen og bare observerer hvordan sitt livsverk er i andres hender og har mistett fullstendig styringen.

Sunnhet. Når det ikke er sunnhet så vil det gå galt. I biologien ser vi at det sunne funker bra. Et hvete frø blir puttet i jorden. Lys, vann og varme får det nye opp og det er grønt og pent og strekker seg mot himmelen fullt av potensial. Om jeg ikke er helt på viddene er det fra 30 nye hvetekorn på en stamme. Det er ganske bra. Dvs at et korn blir til min 30.

Sunnhet i familien er kjempe viktig. Usunne familier blir splittet. Det medfører brutte relasjoner, ødelagt økonomi og sår i sjel og sinn for resten av livet.

Sunnhet i kirken er kjempe viktig. Jeg tror at kirken i stort i Norge trenger å ta seg en helseskjekk. Hvorfor det? Den vokser jo ikke. Befolkningen vokser jo enormt. Vi er snart oppe i 5 mill. Og kirken sin vekst er totalt nedadgående. Det gjelder, frikirker. DNK og organisasjonene.

Man kan også spørre seg hav er det å være sunn? Når det gjelder kroppen så er det jo intet problem. Vi flyer over av råd på hvordan vi skal forvalte kroppene på en god måte. Det samme er med familie livet eller skal vi mer presist si samlivet mellom mann og kone. Vi vet jo det? MEN det store spørsmålet er når vi vet det, hvorfor får vi det ikke til+ mennesker dør av alkohol, røk og for høy fart i trafikken og vi skilles fra hverandre som aldri før. Vi vet jo hva som skal til?

Når det gjelder kirkene så er det akkurat sammen problemstillingen. Vi vet hva som bør skje…. Men hvor er de som tør si til kona? Vi har et problem. Hvor er den som ser på kroppen sin: Jeg har et problem….

Det er da v kan gjøre noe med usunnheten når vi avdekker vår situasjon og kan spørre de rundt oss: OK hva skal vi gjøre for å bli mer sunne?

Lykke til med sunnhetenOne Response to “sunnhet”

  1. Jeg fikk aldri svar på spørsmålet ang homofili og teamdeltakelse..
    Da er det nok som jeg tenkte…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: