En ny tid for kirken i Norge

28sep11

Kirken er det mest sentrale som finnes i samfunnsbygningen. Har vært, er, og kommer til å bli.

Kirken er Guds metode. Kirken er Guds tanke og plan for hele tanken om hva Gud vil og kan gjøre for de som tror – og de som ikke er så vant med å tro. I dag trenger vi å se fremover, oppover og på ny definere hvordan kirken skal være i fremtiden! Ikke se bakover. Du får ikke gjort noe med middelalderen, 30 årene eller 80 årene. «I dag frelser Herren». I dag gjør han noe nytt… Merker dere det ikke?
Kirke er organisk, den lever. Den er en kropp, en familie, en levende ting med følelser, tanker, planer og drømmer. Men mest av alt er kirken et oppdrag. Bibelen sier altså at nøklene er hos oss i kirken anno 2011, og det er muliggjort i Jesus Kristus gjennom korset og oppstandelsen. Kirken har altså fått ansvaret, og er bemyndiget til å iverksette Guds handlingsplan.
Kirken i fremtiden består av mennesker som tror på den oppstandne Kristus. At han er kraft, autoritet, overraskende og full av kjærlighet. Den er attraktiv. Den er aktuell. Den stråler av lys og glede. Den blir yngre. Den vokser. Kommer ikke til å tape. Den kan ikke nedkjempes. Kirken er potent og spirekraftig. Den får tilbake sin innflytelse. Det vil skje et temposkifte i kirken. Det er et generasjonsskifte i kirken i Norge. Dette er min overbevisning ut fra hva man leser i Skriften.
Gud kaller oss til å komme nær ham slik at hans åpenbaring om ideen, tanken, institusjonene, organismen blir levende i ditt indre.
Min tanke for deg som leser dette er at du kanskje kommer fra en kirke. En kirke for dem som ikke går i en kirke, for dem som gikk i en. For dem som det er aldeles utenkelig for.
For Norge, dette landet vi elsker over alle land, skal se deg som en del av kirken, en del av løsningen, en del av Guds tanke om hva kirken skulle være!
Kirken ble født supernaturlig. Kirken holdes opp av det supernaturlige. Den kommer til å avslutte supernaturlig. Hvorfor det? spør du: Fordi Gud selv står bak den. Han som er skaper av alt liv. Han som er under, rådgiver, veldig Gud og evig Far. Derfor trenger vi å preke, demonstrere og modellere en ny type kirke. En ung kirke i alle aldre, og ikke minst en kirke med kraft. Vi trenger å sette en ny agenda, Guds agenda. Ikke la demokrati, skriverier, meningsmålinger få styre deg og din tanke om kirken. La heller ikke erfaringene du har styre deg. La troen, åpenbaringen, Guds ide og tanke, hans rike få gjennomsyre deg slik at hans vilje blir gjort på en måte som ærer hans navn, hans rike og tjener landet vårt slik at det blir nyttig.

Jostein Krogedal, pastor i Intro SandnesNo Responses Yet to “En ny tid for kirken i Norge”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: