BØNN

16des11

Bønn
Er det plass for bønn i det ultra moderne samfunnet vi lever i?
Bønn er jo noe merkelige greier. Sitte å snakke til veggen eller taket eller noe. I vår verden der skole, utdanning, barnhage og politikk er kjemisk fri for bønn og tro. ”Det er helt ok at kirken holder på med de greien bare de ikke går ut i det offentlige rom og prakker på normale mennesker disse tradisjonene.”
De fleste ber. Oftest når vi er i en knipe eller noe er vanskelig, alle religioner ber, til og med en sosialdemokratisk urban postmodernitt! Av og til…….
Jeg vet at bønn hjelper. At bønn ordner opp. Gir trøst, Råd, veiledning. Kunnskap på en overnaturlige måte.
Jeg vet også at bønn er misbrukt og brukt som manipulering av mennesker og situasjoner.
ALT dette er IKKE et argument for å be. For barna dine, for kjæresten din, ektefellen og jobben din!
Bønn er vår måte å snakke med Gud på. Gud responderer på våre bønner. Han elsker når vi snakker til HAN om våre behov, lengsler og drømmer.
Dagens oppfordring er: Snakk med Gud om det du er opptatt av. Han har god tid, sitter å venter at noen snakker og vil respondere på ditt engasjement!
God bønne dag2 Responses to “BØNN”

  1. Hadde vi kommet i ett middagsselskap og bare kikket på bordet, tatt en kjøttbit i hånda og gått igjen, hadde vertene blir ganske paffe og også såret og irriterte.

    Men det er faktisk slik vi behandler Gud, han har dekket opp med delikatesser langt over vår forstand (fred, glede, visdom, styrke, kraft, nåde, kjærlighet ++), men utrolig hvor sjeldent vi har tid til å sette oss ned og ta til oss hva han tilbyr og sammen med føden nyte fellesskapet som er rundt bordet.

    Gud ønsker å være en del av hele vårt liv, og da må vi også åpne opp hele vårt liv for ham… Bønn er samtale med Gud, vi trenger ikke gjøre det vanskeligere og mer teologisk og religiøst enn det…

    Guds fred og velsignelse over dag, liv og tjeneste

  2. Kuult. Bra skrevet!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: