Dag 1 i tessaloniki

26jun12

 

Dag en i tessaloniki. 

Dagen har vært massiv og intens. Kanskje noe ispedd kultursjokk. Å møte Philip og nina samt teamet her i tessaloniki er engasjerende og utfordrende. Snakket med phil nå i kveld hvordan han kunne leve under dette presset med historier, enkelt mennesker som blir trafikked. Som blir misbrukt og som blir frarøvet menneskeverd og selve livet. Ikke noe fornuftig svar egentlig. Bare at de vil gjøre en forskjell. Det starter med de ressursene du råder over og den vilje du har og ikke minst passiondu måtte  til å gjøre dette. 
 
Først var vi på kontoret i 4 timer og fikk en innføring om hva A21 er fornoe. Hvordan det startet og hvem som gjorde det til Det Hvite Hus denne uken da Phil mottok pris sammen,ed andre for fremragende arbeid i forhold til Det Moderne Slavereiet.  Inni mellom er det en innføring i det kompliserte bilde av politikere, mafia, mangel på økonomi og struktur som kan gjøre hvilken som helst av oss matte. 
 
Deilig Gresk lunsj i mengder og en tur på hoteller i 30 min og rett videre og så en film i den lokale kirken på 3,5 time om …. nettop, DET MODERNE SLAVERIET.
Der ble nok mange av oss i den 14 stk store gruppen satt litt ut. Det blir massivt. Det blir sjokkerende og det blir så enormt nært at mennesker blir sexslaver. Idag. I Europa. I Hellas. Her i denne byen som kanskje er den største transitt byen i Europa. Det er 800 000 illegale immigranter bare fra den tyrkiske grensen. Det er så voldsomt at det kan ta knekken på en optimist.
 
Jeg tenker jo alltid løsninger. Hva kan man gjøre? Hvordan går man frem?
Det handler vel her som på mange andre arenaer. Man kan rett og slett bry seg. Hvilke ressurser råder man over. Hva har man «i hånden» for å bruke en bibelsk term. 
 
Vel vel kjære leser, hadde bare lyst til å debrife litt. Takke for at du leste. 
Jk


No Responses Yet to “Dag 1 i tessaloniki”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: