Dag 3

27jun12

Dag 3 I Hellas og Thessaloniki 

I går kveld, nærmere midt natt så hadde vi en kjøre tur i «ruta». Dvd en kjøre tur i det de kaller Red Light District. Et område der prostitusjon florer legalt og illegalt. Vi så vel 20 legale bordeller. Det er nemlig lovlig m prostitusjon. Har alltid vært og kulturen kjemper for det og gjorde det under sist OL, gjør det fortsatt. Der det finnes lovlig prostitusjon finnes også ulovlig. Der prostitusjon finnes, finnes også traficing. Så et par jenter, på et hjørne. På jobb! Hvor gamle? 14 eller kanskje 22? Vanskelig å si. Uansett på jobb…….. Hørt masse historier og statistikker som underbygger en meget underlig kultur her. Feks. 1 mill grekere er aktive brukere av prostitusjon. Videre så er det ikke unormalt at pappa hjemme gir barna penger for å kose seg litt i helgen. Hørte om fedre som tok med barn fra 14 år på bordeller for å lære de opp. SYKT! Det sier noen om utfordringen med å gjøre noe for de som er aktive med å hjelpe her. 

De sier her at det er ikke først og fremst prostitusjonen som er det ødelggende men trafikkingen som gjør mennesker til en vare uten verdi, identitet og menneskeverd. Skulle ønske de som kjemper for å avskaffe pels produksjon og vil redde hvalene tok seg en tur til slike områder og snuste på dette. Det blir liksom patetisk å ha en tekst på tskjorten sin som : «save the hvales»

Idag har hele teamet vært på gata og delt ut vann med påskriften om HOTLINE til A21  en åpen tlf linje  24/7. Det er for å se om de kan redde noen. Noen som tar kontakt… Mange har tatt kontakt og de første jentene er i programmet. Teamet hadde en tape på munnen og t skjorter med A21 tekst. På gata!

Under en kjøretur idag sier lederen til en av sine arbeidere: Dere må ned på politistasjonen nå og hente en  jente. En som i  årevis er vært et offer i menneskehandelen. En ny som reddes ut av systemet. 

Her teller hver og en.

Nå er vi på vei til bønne kveld med teamet, kirken og Norges teamet. 

Ha en god kveldNo Responses Yet to “Dag 3”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: