Hvordan tar neste generasjon troen videre?

17apr13

Hvor får de det fra?

Hva er det som gjør en ungdom til en troende ungdom?
Hva er det som gjør et barn til en Kristus etterfølger?

Mange av oss kan nok være enige i at den NORSKE folkesjelen er på gli. Kanskje vel mye bort fra grunnfundamentet som er den kristne tro.
Mange troende mennesker mener at det er politikken som er problemet i Norge i dag. Noen andre mener at det er snik islamiseringen. Noen andre liberaliseringen av verdier og oppmykning av alt som lukter av ”kristen mannsblod”.
Det er sikkert mye rett i alt. Men å ha rett hjelper ikke! Det forandrer ikke en millimeter mer å mene noe. Tenk deg en tribune full av tilhengere som mener en hel hau til de som spiller på banen. Det er mye sant. De skyter feil, de springer for sent og gir feilpasninger. Vi hyler og skriker og klager på dommeren. Men DET blir ikke bedre pga av våre meninger om rett og galt. Det er bare en ting som teller og det er ACTION!

Til deg som har barn eller ønsker deg det.

Hva tror du det er som gjør at dine barn vil fortsette å tro om du tror på Kristus? Kanskje du bare tror litt og ikke er så vant med kirken…. Det er ikke mitt spørsmål! Det er om hva tror du det er som gjør at barna dine vil følge i dine spor? Hvorfor skulle de ha interesse av å bære tros arven videre? Hvorfor skulle de bli mer lidenskapelige enn deg i troen? Hva om du reflekterte litt om det? Samfunnet som du og meg er en del av er jo ikke en helhet med 5 mill folk i. Det består av sub grupper. Familier, skole, naboer og interesse felleskap. Fra samme by kan det komme totalt forskjellige folk og tro. Om du går i en begravelse så merker du det. I noen er det glede i undertonen og glade sanger. I andre er det totalt mangel på håp og man er med på en avslutning istedenfor videreføring av en sesong.

Så hva tenker vi kan gjøre dette samfunnet til enda mer fokus på grunnverdier, gode holdninger og evige sannheter som kan hjelpe?

Jeg tenker to ting:
1 Trosopplæring på hjemmebane
2 Samarbeid med den lokale kirken
Den første er uvurderlig. Det finnes ikke noe mer effektivt enn opplæring hjemme. Alle undersøkelser underbygger det. All erfaring tilsier det. Ja men sier du, jeg er ikke sååå vant til det det… Jeg har ikke sååå aktivt forhold til det. Vel, på tide med noen utfordringer? Finn en andaktsbok og finn frem den gamle aftenbønnen. Kjære Gud jeg har det godt. Takk for alt som jeg har fått….. Du kan gjøre noe! Finn en barne bibel. Jeg har en her du kan få om du vil.

Videre så er det den lokale kirken som du kan lene deg inn i. Vennskap. Barne oplæring, bibelshistorier og et felleskap som kan være livslangt. Aldri aldri undervurder den lokale kirken. Den er ikke en god ide. Den er Guds tanke for alle mennesker på jorden. Mange voksne sier at de ”ikke får noe” når de går til kirken. Kjedelig. Lite relevant og ikke nyttig. Vel jeg tror ikke noe alltid er like stimulerende og fantastisk. MEN om man vil noen vei så man også ta med oppover bakkene. Slik er det på jobben, ekteskapet, i barneoppdragelsen OGSÅ i kirken. Alt dette handler om innstilling.

La meg utfordre deg på dette: Om du vil forandre verden, din verden så handler det såå mye om din innstilling og prioritering. Om du ”skurer med” slik mange gjør så ”skurer du og med”. Men om du finner ut at du skal fillen gjøre din del for at de som du har innflytelse over får noen positivt, varig og evig godt stuff med seg så kan du om du vil!

Da konkluderer vi:
Man kan forandre samfunnet gjennom å ha:
1 Trosopplæring på hjemmebane
2 Samarbeid med den lokale kirken

Snakkes på søndag i den lokale kirken.

JKOne Response to “Hvordan tar neste generasjon troen videre?”

  1. 1 Jostein

    Yes, Heia neste generasjon! Veldig bra blog, som vanlig. Viktig at å ha noen tydlige stemmer som snakker om hva vi kan gjøre, ikke bare alt som er galt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: