Å leve med dilemmaer

05feb14

Å leve med dilemmaer

I den siste tiden har vi sett at vi igjen har diskutert livet i mors mage fra mange vinkler.
Reservasjons retten til leger mot å henvise til abort.
Vi har sett at det stadig vekk er svangerskaps reduksjon, dvs. at om du har flere en ett foster kan du bort det ene av forskjellige årsaker.
Vi har innført fostervanns diagnostikk for å sortere ut om fosteret har Downs syndrom og da fjerne det.
Vi har en ny trend der man kvitter seg med fosteret om det ikke er rette kjønn. Ikke i Norge etter hva min informasjon men i Norden.
Et av de største dilemmaene er når prematurt fødte babyer ned til 24 uke blir gjort alt som finnes av ressurser for å redde, og det på samme avdeling kan ligge en baby på 22 uker som ligger alene for å dø fordi det var noen som bestemte at den ikke skulle leve opp. De gangene kjenner jeg en klump i halsen og jeg får lyst til å starte en facebook gruppe til støtte for de som ikke har en stemme.
I går kveld på NRK1 så var det en reportasje om et ungt foreldre par som fikk et barn med Downs syndrom. De fortalte usminket om følelsene, skuffelsen og redselen. Men det nydelige her var jo den kjærligheten de fikk til sitt eget barn når de aksepterte at det var et helt barn, men kanskje ikke som alle andre. Den ligger ikke på nett, men var en sterk historie om et menneske som fikk muligheten til å leve.

David Østby skriver i sin siste leder artikkel i KS: http://www.k-s.no/artikkelside/artikkelside/article/382161

Turnuslege og agnostiker Håkon Kravdal mener at i en så betydningsfull sak som abort, der det handler om liv og død, må samfunnet akseptere at noen ikke ønsker å være med på dette.
http://www.k-s.no/artikkelside/artikkelside/article/382081

Mer info her: http://no.wikipedia.org/wiki/Abort

Grunnen til å sette disse tankene på blogg er å få deg til å tenke. Ikke nødvendigvis fortelle deg hva som er galt og rett, ret og slett hjelpe deg til å reflektere og studere og være en som mener noe om dette store problem komplekset.

Jeg har snakket med ihuga abort forkjempere og jeg har snakket med de mest profilerte abort motstandere i landet og det er tydelig at nettopp her har vi et utslag av syn på: Skapelse, menneske verdi og styringsrett.

Mye mer kunne vært sagt men du kjører på, og finner ditt ståsted som betyr mye og er nødvendig.

Jeg tenker litt sånt: et liv skal respekteres, både moren og barnet, og om moren velger noe jeg ikke ville valgt, har vi full respekt for moren allikevel.

JNo Responses Yet to “Å leve med dilemmaer”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: