Nye kirker

11feb14

Nye kirker

Jeg er av de som tror at det beste ligger foran. At vi som nasjon har en god fremtid og at kirken som ide, organisasjon eller funksjon aldeles ikke er gått ut på dato men er i ferd med å reise seg og bli noe av det som var Guds hensikt på jorden. Gud er ikke død selv om Nitze mente det. Det er et tros spørsmål og jeg tror faktisk at Guds Ord er sant og rett og er over tids trender og forståelser. For en troende er det ganske trygt og godt å vite at man er i en tidslinje der en som er større har full kontroll og vil gjøre mer enn hva vi forstår og ber han om.
Når det er sagt så er det viktig å prøve å forstå Guds hjerte og hva Hans strategi og agenda er for meg, oss, nasjonen Norge i dag. Vi behøver ikke være mot alt som finnes, men enda viktigere er det å være for. Men hva skal vi være for? For det første må vi være for det som Gud elsker. Mennesker og folk og enkelt individer = altså Mennesker. Guds tanke gjennom sin Sønn Jesus Kristus er og var å bygge sitt Rike gjennom lokale kirker som kunne gi et utrykk av hvem Gud er og hvordan han elsker mennesker.
Kirke. Det kommer an på hva din erfaring er med Kirke og det vil nødvendigvis definere ditt bilde av utryk, potensial og kommunikasjon. Derfor prøver vi å redefinere språk, kultur, utrykk og hensikt så det kan være tidsriktig og forståelig samtidig lojalt mot Hans som startet det hele og vil fullføre sin ide med kirken.
Et slogan går som her: ”Økt tilgjengelighet skaper økt (for)bruk”. Om det fantes en kirke i Norge og den lå i Oslo, var det bra for de som bor i Oslo. Men resten av Norge fikk ikke smaken på det og de vurderte kirken fra distanse. Men om det var en kirke som lå i mitt nabolag og jeg kjente noen som gikk der fikk jeg noen andre ideer om hva det kunne være. Kirken må bryte isolasjonen mot Ola og Kari. Vi må gjøre det lettere for mengden av folk som ikke er så vant til å gå i kirken og komme til kirken. Vårt språk må være forståelig og kaffen varm og må bygges på ekte relasjoner. Da og bare da kan vi komme i tale med menneske med det som er evangeliet og de gode nyhetene, nemlig at Gud er ikke sint på oss men elsker med en 100% kjærlighet ALLE mennesker uansett. Er du med?

OK. Derfor må vi være kreative å bringe kirken til så mange som mulig til nye plasser, til storbyene, til bydelene og til subkulturer for å gjøre Kirken og Jesus Kristus tilgjengelig for enhver innbygger i Norge. Når vi startet Intro hadde vi i vårt hjerte en plan om å ha 5 campuser og en treningskole. Etter 10 år hadde vi det. Nå vil vi videre, ikke fordi vi er opptatt av å være store eller best eller andre egoistiske ambisjoner, men for å dele det beste vi har, nemlig troen.
Derfor planlegger vi å starte ny virksomhet i nye byer i forskjellige deler av landet. Store byer? Ja. Små byer? Ja. Der det bor mennesker er det en selvfølge og der vi kan sende eller oppmuntre noen til å gjøre kirke tilgjengelig for de som enda ikke tror så mye.

Hør: Om du vil være med i en eller annen form så vil jeg utfordre deg til å ta kontakt med oss. Til høsten starter vi en leder linje på Intro Academy og det ville vært en glede å ha mange med på laget. Om du vil være med å forandre verden, jobbe i team og gi det beste du har til en større hensikt så bli med! Om du vil studere med en hensikt så heng på. Om du bare vil sponse det så er vi åpne. Om du vil være med å be så er vi takknemlige.
Dette er ikke en Intro greie. Det er noe som mange kirker kan gjøre. Vi skal i slutten av mars på en nasjonal konferanse som omhandler nettopp dette. Hvordan kan vi starte flere kirker som bryter isolasjonen.

Uansett, finn din plass i Guds Masterplan om å bety en forskjell og plante deg i en lokal kirke.

J

http://www.introacademy.no
http://dawnnorge.no/?page_id=2555No Responses Yet to “Nye kirker”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: