Hvor ble det av pionerene?

22apr14

Hvor ble det av pionerene?

Bibelen forteller oss at Gud satte i kirken…. Dvs at fra Hans perspektiv finnes det som skal være i kirken. Vi elsker historie og gode ”storyes” om helter som har levd. De som reiste til Kina, de som reiste til Sør Amerika i BÅT! Kirken i Norge er født av en ukuelig vilje til å gå videre. Misjons organisasjonene gikk på kallet om å gjøre det ekstraordinære ut fra et oppdrag som er ganske så generelt men utfordrende nok. Hver by og bygd i Norge har et bedehus eller 5 samt en visuelt tydelig kirke. Det er vår nære historie. Et kjennetegn på at ting stopper opp er når vi begynner å slippe frem historikerne som gjerne har en master eller Phd i emnet og vi ser på historien og tegner og forteller om hva som skjedde. Forstå meg rett, dette er ikke noen form for kritikk til noen, men en observasjon av noe som stopper opp. Det som ikke stopper opp er sekulariseringen i samfunnsrommet. Der media setter tonen og vi lever INSTANT med video klipp, bilder og meninger og bretter ut våre liv i en mengde som kan ta pusten fra de fleste. Bibelen sier SELA. Betyr noen som: Ta en pause og tenk litt. Jeg er barnebarn til misjonær Alfred Lien og Jesper Krogedal som var emissær i NLM. Deres historie trigger meg. De levde med en stor hensikt, store liv og brukte det de hadde i sine hender til oppdraget. Jeg tenker på Hans Nilsen Hauge som formet og skjerpet landet med sin entreprenør gave. Så mange bedrifter ble startet og Ordet stod i sentrum og felleskap ble inspirert og det etablerte ble utfordret til å retenke. Uansett så er det noe med pioneren, entreprenøren som også er gitt til kirken for at den skal brukes til Guds ære og Kirken fremvekst og utbredelse.
I kirkens historie så er det menn og kvinner som har hatt en oppvåkning og utilfredshet om Status Que. De gjorde hva de kunne for å forandre verden til noe bedre. Fra et lederskaps synspunkt så er sidespor den største fienden til å holde kursen mot oppdraget om å ha innflytelse og samfunnsforandring i verden. Det finnes mange sidespor i dag. Det er bare å lese overskriftene i den kristne medie verden. Kan vi gi entreprenørene og pionerene plass i kirken til å gå videre? Mange er i dag suksessfulle forretningsmenn og kvinner utenfor kirken. De er i lederstillinger i mange bransjer. Kirken må ikke slippe gavene som tar oss videre inn en tidsalder der det kreves mot, kompetanse, sterk utrustninger og teamarbeidere. Jeg tror at vi som ledere må sette tonen, elske det frem og tørre ha folk rundt oss som er sterkere, bedre og mer utrystet til å la den samme ånd som startet misjons organisasjonene, nye kirker og pioner arbeid for Guds Rike være tett på kirken. Uten de gavene blir vi svakere og mister momentum. Jeg tror at denne tiden er tiden for kirken til å finne sin plass og være med å påvirke enkelt mennesker og miljøer med det evige ORDET. Ps Gary J. Clark sa det slik på SENDT konf i Oslo nylig: ”Om vi leser Bibelen vil vi ha en god sjanse til å ende opp på en god plass.” Guds Ord og Guds hensikter er de eneste og beste forandrings faktorene i vårt samfunn. JK

http://www.churchleaders.com/pastors/pastor-articles/173946-carey-nieuwhof-church-needs-more-spiritual-entrepreneurs-not-shepherds.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=clnewsletter&utm_content=CL+Daily+201404222 Responses to “Hvor ble det av pionerene?”


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: