Bibelskoler, hva er nytten av det?

07nov14

BIBELSKOLE 

Hvem har ansvaret for at neste generasjon ikke tryner når de kommer på høyskoler og de får høre at du må tro på noe du kan bevise, og at det er så mye motsetninger i Bibelen at den kan man ikke tro på?

I mange år, i mange forskjellige former, har Norge hatt bibelskoler og andre skoler med en større hensikt enn å få penger inn, bygge imperier og kirkesamfunn. Det springer ut fra ønsket om å bygge den troende. Trene lederen og bygge et fundament som tåler den verden som kommer. For den kommer. Vi vet også hva som skjer når høyskoler, universiteter og akademia griper studentene. De blir utsatt for et paradigme uten Gud. Ja, vil mange si, velkommen til verden. Akkurat, velkommen til verden. Når vi vet hvordan vår nye verden er, så bør vi kanskje gjøre nye tiltak.

LES OGSÅ: 900 unge satser på bibelskole

Ta noen viktige og store aktører i denne verden. Skolesystemet. Det er generelt lagt opp til informasjon om religionene. Ikke den kristne tro. Det vil si at en elev får ikke trosopplæring eller dypdykk i den kristne tro, men informasjon om mange forskjellige religioner, siden vi lever i et samfunn som ikke lenger har noen absolutter eller tydelig fundament i forhold til tro. Det er barnehage. Fra vi leverer de som toåringer. Det er barneskolen. Det er ungdomsskolen. Det er videregående. Barna går i institusjon fra morgen til kveld fem dager i uken, og det finnes ikke et kristent verdensbilde. Jo, jeg vet det finnes noen kristne barnehager og skoler, men det er forsvinnende lite.

Den andre store aktøren i våre barns liv er media. Face it. Der er det begjæret og underholdning som teller. Der har foreldre og foresatte liten kontroll. De tror de har det, men sannheten er at den er forsvinnende liten. Vi er i en annen verden hele tiden. Vi lever virtuelt, og barna er ikke i treet og på lekeplassen lenger.

LES OGSÅ: Kristne 
innvandrere får gratis 
bibelskole

De er i den virtuelle verden der man er foran en liten eller større skjerm. Mitt poeng har du sikkert skjønt. Hva i all verden er det som finnes i fundamentet på barnet ditt? Barnebarnet ditt? Hva finnes av verdier, gudsforståelse og opplevelser som gjør den nye verdensborgeren i stand til å møte denne nye verden og bevare det som finnes av tro? Det har vært fokus på tro på hjemmebane. Det har vært trosopplæring i folkekirken. Dette er bra, men jeg sitter med en følelse at vi gir opp og bakker ut og lar nytelsessyken ta oss. Denne kampen om troen for neste generasjon må drive oss til kreativitet og engasjement. Man kan faktisk ikke gjøre nok for at barna våre skal gripe troen, vokse i troen og bli grunnfestet i troen.

LES OGSÅ: Veien Bibelskole og Redding

Påstand: Alle som tilhører den kristne tro i Norge burde hatt minst ett år på bibelskole. Fulltid. Er vi blitt litt naive eller har vi gitt opp som foreldre, pastorer og ledere? Kjører vi programmer uten målsetninger. Hva er ideen med å få et barn? Hvem har ansvaret for at neste generasjon ikke tryner når de kommer på høyskoler og de får høre at du må tro på noe du kan bevise, og at det er så mye motsetninger i Bibelen at den kan man ikke tro på?

Har neste generasjon fått trosopplæring før de havner i en ny by, uten mor og far, uten ungdomslederen og det er fri flyt av tanker, ideer, moral på avveier og studentene får alkoholproblem fordi det ikke lenger er noe som er feil. Alt er bare rett.

Jeg tror at alle burde ha ett år på fulltids bibelskole. Ikke for en større hensikt enn å investere i det viktigste et menneske har. Troen sin. Vi som foresatte og ledere må ta dette på alvor og skape en ny holdning der vi istandsetter neste generasjon til å bli vinnere i dette spillet. Ellers taper de, og da taper vi. Det tar bare et par generasjoner, og alt er tapt. Men vi er ikke av de som tenker sånn.

Vi er av de som sier at vi kan bygge Guds rike gjennom lokalforsamlinger og kirker som gjør trosopplæring levende og attraktivt og nyttig for neste generasjon så de ikke taper troen, men vokser i troen og blir stående etter å ha overvunnet alt. I dag bestemmer vi hvordan vi skal ha det i morgen.No Responses Yet to “Bibelskoler, hva er nytten av det?”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: