Vekkeklokker

09jan15

Vekkeklokker

Vekkeklokker er noen fine og nødvendige greier. Vi omgir oss med det daglig. Vi setter alarmer på for å nå ting, huske ting og ikke minst våkne opp til et gitt tidspunkt for å være i rytme med omgivelse, transport, studier og jobb. Alt surrer rundt Klokka og tidsskjemaer. Det er bra og en trygghet for synergien mellom meg om omgivelsene funker når jeg når flyet, klassen og middagen. Vi har en sånn gammeldags klokke som starter å ringe på bestemt tidspunkt og krever at vi slar den halvt i hjel for at den skal gi seg. Ofte når vi er trette så lar vi den ringe hver 5 minutt for å få litt ekstra tid, sove litt til. Det er egentlig deilig, men det går jo utover den tiden vi skulle ha til andre ting?

Vel, her er mitt poeng, ikke tiden og skolen og middagen men en del andre alarmer som vi ikke forholder oss til som ødelegger synergien med de vi er satt til å leve med. Når vi ignorerer alarmen mellom ektefeller og bare sover videre og ikke bryr oss om at det er på tide…….. Når vi ikke kontakter venner der alarmen har ringt stille i lang tid. Kanskje som en indre stille vibrasjon der du vet at du skulle ha tatt kontakt eller sagt hei eller sendt en sms?

Vi registrerer alltid alarmer. Vi hører de. Vi føler de. Av og til er de ubehagelige, høye, lave eller snikende. Det å ignorere de gjør at du fjerner deg fra det som er alarmens budskap. Klokke alarmen er jo en tids alarm. Den har alltid en underliggende agenda. MEN en moralsk alarm, en relasjonell alarm. En ekteskaps alarm har andre toner og oppleves og ”høres” på en annen måte.

Om du ignorer den åndelige alarmen så skaper det avstand og avstanden i relasjoner er alltid frustrerende og åpner opp for barriere bygging istedenfor brobygging. Når relasjons alarmen går så er ikke løsningen å snakke til andre om den du skulle snakket til. Da er løsningen å snakke til. Du vet selv når du skulle ha gjort det!

Når alarmen kimer i forhold til Gud så er det som en kirkeklokke. Ikke en skremsels klokke som sier du er en synder og forsvinner ut av Hans nærhet. Nei totalt motsatt. Det er en invitasjon til relasjon og felleskap. Gud er ikke på jakt etter dine dårlige gjerninger men ditt hjerte og vil etablere en livslang relasjon der dere kan gjøre denne utfordrende livs reisen sammen.

Hva med å bestemme oss for at alarmer er bra. Da våkner vi og kan ta gode valg og reflektere på hva er det egentlig alarmen sier til meg og hva vekker den meg opp til. Der er da vi kan starte og arbeide mot de tingen som kan gå galt i våre liv.

Ønsker deg en god helg og husk å stå opp når klokka ringer!.

JNo Responses Yet to “Vekkeklokker”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: